Машини з лазерними модулями розчищатимуть міновані аеродроми / Фото Parsons

ВПС США уклали з американською компанією Parsons контракт на виробництво і постачання броньованих машин з лазерними модулями, які хочуть використовувати для розчищення аеродромів від мін і саморобних вибухових пристроїв.

Сума операції склала 40 млн дол. Бронемашини закупили за підсумками проекту RADBO, пише C4ISRNET.

Розробка бронемашини з лазерним модулем проекту RADBO велася з 2015 року. Установку для розмінування аеродромів створили на базі бронемашини з підвищеним захистом від мін і саморобних вибухових пристроїв типу MRAP — Cougar MRAP. Випробування першого прототипу машини відбулися в лютому 2015 року і були успішними.

Відео дня

Читайте такожЗеленський після катастрофи Ан-26 вимагає надати інформацію про технічний стан усієї військової техніки (відео)

Крім лазерної установки потужністю 3 кіловати, здатної підривати міни на відстані до 300 м, машина отримала маніпулятор, здатний підіймати вантаж масою до 22,6 кг, інфрачервоні камери, системи управління і двоє додаткових електрогенераторів.

В цілому ВПС США розраховують прийняти на озброєння 13 бронемашин з лазерними установками.

У травні поточного року ВМС США провели демонстраційні випробування перспективного корабельного бойового лазера LWSD Mk.2 Mod.0. За допомогою бойового лазера військові збили безпілотний літальний апарат. Під час випробувань бойовий лазер LWSD був встановлений на десантному кораблі-доці «Портленд» типу «Сан-Антоніо», приписаному до Тихоокеанського флоту ВМС США.

Читайте інші новини на тему: