САУ Archer - швидкострільна зброя / фото Försvarsmakten

За останній час артилерія ЗСУ знищила більше десятка складів армії агресора, що значно послабило сили останньої. 

Як йдеться в сюжеті проекту FreeДом, Україна не може похвалитися такою ж кількістю гармат, що і Росія, але якість нашої артилерії набагато вища. Завдяки поставкам з Європи і США Україна починає тиснути так звану "другу армію світу".

І ось скоро у нашому полку прибуде. Йдеться про самохідні артилерійські установки FH77 Archer.  Їх передасть Україні Швеція.

"Це дійсно дуже хороші, скорострільні артилерійські установки, які можуть здійснювати понад 8 пострілів за хвилину. Крім цього, вони використовують систему гальмування над ціллю і систему пам'яті по контурах тієї техніки, яку вони повинні знищити, що і забезпечує їхню високу якість ураження. Грубо кажучи, від них неможливо сховатися ні за якими маскувальними сітками і т.д.", - пояснює військовий експерт Олександр Коваленко.

Найближчим часом Швеція передасть Україні партію 155-міліметрових САУ Archer, які вважаються одними з найкращих у світі. 

Характеристики САУ Archer

Як зазначає військовий експерт, водночас російська артилерія обмежена граничними показниками ураження цілі в 30 км. 

Всі процеси в Archer автоматизовані, це - найшвидша САУ у світі. І нашим солдатам навчитися поводженню буде нескладно. Це займе не більше тижня.

Раніше повідомлялося, що Росія знеславилася зі своєю грізною зброєю "Термінатор-2" в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: