Ілюстрація / REUTERS

Армія США оприлюднила запит на інформацію про дрони, які можна буде використовувати для доставки боєприпасів і провізії підрозділам на полі бою і на віддалених базах.

Як повідомляє Defense News, пропозиції компаній прийматимуться до 12 лютого 2021 року включно. Прийняти безпілотні апарати на озброєння планується до 2026 року.

Читайте такожСША передали армії України 20 нових Humvee та 84 човни

Відео дня

Військові кількох країн світу вивчають можливість використання роботів різних класів для доставки боєприпасів і провізії на віддалені або важкодоступні військові бази. Вважається, що така техніка дозволить зробити доставку безпечніше і задіяти менше людей в транспортуванні. Крім того, військові бази зможуть отримувати боєприпаси і провіант набагато швидше.

Згідно з вимогами армії США, безпілотник для доставки боєприпасів повинен мати масу менш як 590 кілограмів і бути здатним перевозити вантажі масою до 363 кілограмів. Дальність дії дрона повинна бути не менше 177 кілометрів. Конструкція апарату повинна дозволяти приводити його в льотну придатність після транспортування протягом не більше ніж 15 хвилин.

Апарат для перевезення боєприпасів повинен бути здатний на автоматичні зліт і посадку, а також автономний політ по заданому маршруту в умовах придушення сигналів GPS. Нарешті, дрон повинен бути створений за модульною схемою з відкритою архітектурою.

Навесні минулого року американський авіабудівний концерн Boeing спільно з австрійською компанією Schiebel провів демонстраційні випробування безпілотного вертольота Camcopter S-100. Під час випробувань апарат використовувався для доставки медикаментів і боєприпасів підрозділам армії США. Безпілотник виконав в цілому 31 політ і перевіз 726 кілограмів вантажів.

Інші новини на тему