ЗСУ отримають партію "Нептунів" / фото Генштаб ЗСУ

Міністерство оборони України уклало контракт з державним Київським конструкторським бюро "Луч" про постачання до війська у 2021 році берегових комплексів РК-360 МЦ "Нептун".

Про це повідомляє прес-служба держконцерну "Укроборонпром".

"Державне Київське конструкторське бюро "Луч", яке входить до складу "Укроборонпрому, і Міністерство оборони України уклали контракт про постачання до війська у 2021 році берегових комплексів РК-360 МЦ "Нептун". Це відбудеться у рамках державного оборонного замовлення, - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожНову зброю проти дронів і снайперів українські військові до кінця року не отримають – Хомчак

Нова зброя – одна з ключових високотехнологічних платформ концерну, яка має великі перспективи, особливо наразі "Нептунів" потребують ЗСУ.

Згідно з контрактом, до українського війська надійдуть уніфіковані пускові установки, транспортні та транспортно-заряджальні машини, а також рухомий командний пункт, де зосереджується вся інформація, необхідна для роботи комплексу.

Що відомо про комплекси "Нептун"

  • "Нептун" оснащено крилатими ракетами, які здійснюють політ на надмалих висотах на дальність близько 300 км. Ракета має стартовий та маршовий (основний) двигуни. Першій є модіфікованим твердопаливним стартовим прискорювачем від зенітної ракети С-125. Основний турбореактивний двигун МС-400 вироблено компанією "Мотор Січ".
  • Голівку самонаведення для ракети, що має надвисокі кути огляду та здатна визначити та захопити ціль на відстані до 50 км, розробило українське науково-виробниче підприємство "Радіонікс" у партнерстві з державною компанією "Артем", що входить до складу "Укроборонпрому.
  • У серпні поточного року міністр оборони Андрій Таран підписав наказ про прийняття берегового ракетного комплексу "Нептун на озброєння Збройних сил України.
  • Дивізіони, на озброєнні яких перебуватиме комплекс, буде розміщено в південних областях України, що мають вихід до узбережжя Чорного та Азовського морів.