БМП Bradley: експерт розповів, як вони допоможуть військовим, і куди їх відправлять

На цих машинах також встановлені протитанкові керовані ракети (ПТКР) TОW.

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що БМП Bradley, які незабаром має отримати Україна, серйозно допоможуть нашим військовим на полі бою як у вогневій підтримці, логістиці, так і в евакуації поранених. Він не сумнівається, що ця техніка з'явиться, в тому числі, і на Бахмутському напрямку. 

"Я думаю, що вони з'являться там. Я в цьому навіть не сумніваюся, тому що посилення нашої піхоти необхідно. Це машини досить непогано захищені, правда, гармата слабенька – 25-мм, автоматична. Проте вона має два види боєприпасів, може навіть боротися з бронеоб'єктами противника. У них бронепробивність до 60 мм бронебійно-трасувальним боєприпасом. Тим більше, вона автоматична, туди заряджаються відразу дві стрічки, і вона в автоматичному режимі може змінювати вид боєприпасу – осколково-фугасний трасувальний або бронебійний трасувальний. Оператор вибирає тільки кнопочкою, нічого перезаряджати в бою не треба", – підкреслив Жданов під час ефіру на YouTube.

Експерт зазначив, що ці машини також оснащені протитанковими керованими ракетами (ПТКР) TОW.

"І що найголовніше – справа в тому, що на цих БМП встановлені ПТКР TОW При чому, є машини з першим поколінням, є з другим – TОW-1, TОW-2. Тому я думаю, що вони там з'являться. Вони допоможуть і в вогневому відношенні – підтримають нашу піхоту, і допоможуть нашим військам в ході ведення бойових дій в плані ведення логістики, тому що все таки броньовані об'єкти, і підвезення особового складу, і підвезення боєприпасів, евакуація поранених – це все можуть забезпечити тільки бронемашини", – резюмував Жданов. 

БМП Bradley для України

6 січня 2023 року адміністрація президента США Джо Байдена офіційно оголосила про новий пакет військової допомоги Україні відразу на $3 млрд. До нього увійшли бронемашини Bradley, самохідні гаубиці, бронетехніка, ракети "земля-повітря", протитранспортні міни, боєприпаси та інше озброєння.

Пізніше в Пентагоні додали, що навчання українських військових використанню нової американської техніки, в тому числі і броньованих машин піхоти Bradley почнеться в кінці січня.

При цьому вже через кілька днів після оголошення нового пакету допомоги від США Росія відзвітувала про знищення на війні в Україні БМП Bradley. Самої техніки в Україні поки що немає.

Вас також можуть зацікавити новини: