Україна розглядає можливість розміщення британських десантників / фото Flickr, 7th Army Training Command Follow

Україна готова дати згоду на створення військової бази Великої Британії в Миколаївській області.

Про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба в інтерв'ю ВВС.

За його словами, українська сторона виступає за більш тісну співпрацю з британськими військовими і розглядає можливість розміщення британських десантників.

Відео дня

"Якщо вони там (в Миколаївській області) десантуються і залишаться, ми теж не будемо заперечувати. З першого дня російської агресії Британія була поруч і надавала практичну підтримку, і не тільки у військовому плані", - додав Кулеба.

Також він підкреслив, що Київ і Лондон серйозно співпрацюють з багатьох питань. Британія проводить копітку роботу незалежно від того, що Лондон не присутній в переговорній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі.

Читайте такожRapid Trident 2020: на Львівщині розпочинаються масштабні військові навчання

"Об'єднані зусилля-2020": спільні навчання українських та британських військових

  • Стратегічні командно-штабні навчання "Об'єднані зусилля - 2020" пройшли у відповідь на проведення Росією навчань "Кавказ-2020".
  • Навчання тривали з 22 по 25 вересня під керівництвом Головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака.
  • У навчаннях взяли участь близько 12 тисяч військовослужбовців та 700 одиниць техніки.
  • Навчання проводилися на єдиному оперативно-стратегічному тлі, який наближений до ймовірного характеру розвитку військово-політичної обстановки навколо України. Вперше до навчань були залучені військові підрозділи країн-членів НАТО - США і Великої Британії - для спільного виконання навчально-бойових завдань. За проведенням навчань спостерігали до 200 іноземних інструкторів.