Експерт пояснив, чому Росія вдарила по Києву ракетами до С-400

Застосовуючи ракети до С-400, Росія підіймає рівень терористичної загрози, каже експерт.

Для ударів по Києву Росія вперше використала ракети до комплексу С-400. Як зазначає військовий експерт Сергій Згурець, це робиться для виконання суто терористичних завдань, адже для влучення по землі ці ракети достатньо умовно точні. 

В інтерв'ю УНІАН експерт пояснив, що РФ розширює спектр застосування озброєння на тлі того, що інші крилаті ракети типу Х-55, Х-555, Х-101 українська ППО збиває.

"Тож Росія підіймає рівень терористичної загрози. А для того, щоб і далі підтримувати його на достатньо високому рівні, РФ використовує ці ракети насамперед по Києву", - наголосив він.  

При цьому Згурець орієнтовно оцінив кількість наявних у Росії ракет до С-400: якщо подивитись на кількість виготовлених росіянами цих комплексів, може йтися про тисячі ракет до них. 

"Збивати такі ракети можуть комплекси Patriot, які мають швидку реакцію. Інших комплексів ПРО у нас просто немає", - підсумував військовий експерт.

Росія ударила по Києву ракетами С-400 14 січня 2023

14 січня у Києві пролунала серія вибухів. Постраждали об'єкти в Дніпровському та Голосіївському районах. А в Київській області внаслідок атаки російських окупантів загалом пошкоджено 18 приватних будинків.

У Командуванні Повітряних сил ЗСУ заявили, що російські військові під час ранкового удару по Києву 14 січня вперше застосували ракети С-300 і С-400.

Група "Беларускі Гаюн" з'ясувала, що обстріл Києва із зенітно-ракетного комплексу С-400, імовірно, вівся з території Росії, а не Білорусі.