У Києві прогриміла серія вибухів / фото wikipedia.org

Вранці в суботу, 14 січня, в Києві прогриміли потужні вибухи. Повітряна тривога прозвучала одразу після гучних звуків, що налякали жителів та гостей столиці України.

У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що російські окупанти атакували місто ракетами. Своєю чергою, в ОП закликали українців не ігнорувати повітряну тривогу. Там уточнили, що окупанти як ціль знову обрали об'єкт інфраструктури.

Пізніше мер Києва уточнив локацію вибухів, окупанти атакували Дніпровський район столиці.

Відео дня

"Вибухи в Дніпровському районі. Всі служби направляються на місце. Залишайтеся в укриттях!" - йдеться у повідомленні Віталія Кличка.

Пізніше у КВМА підтвердили влучення в інфраструктурний об'єкт.

Крім того, столичний мер повідомив про уламки ракети, які впали на нежитлову будівлю.

"У Голосіївському районі столиці на нежитлову територію впали уламки ракети. Постраждалих немає", - зазначив Кличко.

10:45 Київський міський голова повідомив, що у Голосіївському районі виникла пожежа на нежитловому об'єкті. Попередньо - в результаті ворожої атаки на столицю. Рятувальні служби слідують на місце.

11:13 Пожежу в Голосіївському районі Києва після атаки росіян ліквідовано.

11:22 Глава Мінкульту Олександр Ткаченко показав уламки збитої російської ракети, які впали на території "Музею Пирогово".

"Уламки збитої ракети впали на територію "Музею Пирогово". На щастя, ніхто не постраждав. На місце оперативно прибули всі служби: поліція, військові, швидкі", - йдеться у повідомленні.

Ситуація на фронті - що відомо

Глава прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк 13 січня попередила, що росіяни готуються до нового масованого удару по українських містах, на що вказують певні ознаки.

Станом на 14 січня бійці ЗСУ ліквідували 114660 окупантів з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: