Дешеві українські дрони принизили російську ППО: експерт назвав ключовий нюанс

За його словами, ППО Росії не націлена на знищення маленьких, але потужних цілей.

Російські системи протиповітряної оборони виявилися менш ефективними проти невеликих дешевих безпілотників ЗСУ. Ці "пташки" неабияк ефективні, адже їх важко виявити.

Як повідомив аналітик і експерт із безпілотних та роботизованих військових систем Семюель Бендетт у коментарі Business Insider, розхваленна російська протиповітряна оборона не може впоратися з примітивними дронами України.

"Росія вихвалялася тим, що перед війною має багаторівневу оборону, датчики радіоелектронної боротьби, різні ракетні батареї, кінетичні батареї, радари, які можуть начебто ідентифікувати та перешкоджати загрозі", - сказав Бендетт.

"Але більшість цих засобів захисту були створені для ідентифікації та знищення великих цілей, таких як ракети, гелікоптери, літаки. Багато з них насправді не були спрямовані на ідентифікацію значно менших БПЛА", - додав він.

Українські дрони

За час повномасштабної війни уряд України змінив політику для виробників безпілотників, прибравши блокери і створивши для них умови. Це дало старт масовому виробництву. Саме тому мільйон FPV-дронів за рік - це реалістична ціль. Він також закликав українців пройти безкоштовне навчання та збирати FPV-дрони вдома.

За словами міністра, зараз виробництво розвивається, і поки компанії набирають обертів, "особисто можете рухати Україну до перемоги, навіть у тилу". Він розповів про одну з відповідних ініціатив - проект "Народний дрон". Це інженерний курс, який навчить, як удома зібрати 7-дюймовий FPV-дрон.

Вас також можуть зацікавити новини: