Ілюстрація  REUTERS

Держдепартамент США затвердив заявку на продаж Японії 105 винищувачів-бомбардувальників п'ятого покоління F-35 Joint Strike Fighter на загальну суму понад 23 мільярди доларів.

Про це повідомило Агентство з питань оборонного співробітництва і безпеки США, пише Громадське.

Уряд Японії звернувся до США з пропозицією купити 63 літаки F-35A для звичайного злету і посадки та 42 літаки F-35B з коротким зльотом і вертикальною посадкою. У заявку на продаж також входять електронні бойові системи, обладнання для командування, зв'язку і розвідки, системи захищеної комунікації, навігації та ідентифікації тощо. Пакет включає і технічне, інженерне та логістичне обслуговування.

Відео дня

Читайте такожСША виявили новий ядерний об'єкт у Північній Кореї

«Продаж озброєння дозволить підтримувати цілі зовнішньої політики й національної безпеки США шляхом підвищення рівня безпеки головного союзника, який є потужним гравцем в контексті політичної стабільності та економічного прогресу в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Для американського національного інтересу важливо допомогти Японії у розвитку і підтримці сильної й ефективної здатності до самооборони», — зазначили в Агентстві.