Північна Корея на військовому параді в Пхеньяні, приуроченому до 75-річчя заснування Трудової партії Кореї (ТПК), показала "нові стратегічні види озброєнь", включаючи міжконтинентальну балістичну ракету (МБР) мобільного базування.

Про це повідомляє південнокорейське агентство Yonhap.

Відео дня

Як уточнює агентство Reuters, МБР була встановлена на 11-вісному транспортері і, по всій видимості, може вважатися однією з найбільших в світі, якщо буде введена в дію.

"Ця ракета - монстр", - заявила Мелісса Ханхам, заступник директора Open Nuclear Network - незалежної неурядової організації, яка базується в австрійському Відні, що займається зниженням ризиків щодо застосування ядерної зброї.

Читайте такожЗастрелили та спалили тіло "для боротьби з коронавірусом": Південна Корея звинуватила КНДР у вбивстві чиновника (відео)Яку зброю показали на параді в Північній Кореї

МБР - це стратегічна керована балістична ракета, з дальністю польоту понад 5,5 тисяч км. Така зброя призначена для знищення об'єктів, розташованих на великих відстанях і на віддалених континентах. МБР є багатоступінчастою, оснащена одним або декількома боєголовками, зазвичай ядерними.

Також продемонстрована була "Хвасон-15" з розрахунковою дальністю 12874 км - максимальною для коли-небудь випробуваних КНДР ракет. Нарешті, на думку Південнокорейських експертів, була показана ракета "Пуккиксон-4а", пуск якої можливо здійснювати з підводних човнів.