Комплекси "Нептун" розгорнуть на півдні України / фото УНІАН

Три дивізіони вітчизняних берегових комплексів «Нептун», оснащених крилатими ракетами, планують розгорнути у південних областях України, які мають вихід до узбережжя Чорного та Азовського морів у 2021 році.

Читайте такожРНБО про взяття на озброєння ЗСУ комплексу "Нептун": територіальні води та бази України під надійним захистомПро це заявив командувач Військово-морських сил Збройних сил України контр-адмірал Олексій Неїжпапа, передає АрміяInform.

«Наказом Міністерства оборони України на озброєння ВМС України прийнято береговий ракетний комплекс «Нептун». Наступного року ми сформуємо три дивізіони, які будуть озброєні цим комплексом», - заявив він.

Відео дня

За словами командувача, ВМС планують розмістити ці дивізіони у південних областях України, які мають вихід до узбережжя Чорного та Азовського морів.

«Відразу після їхнього встановлення плануємо поставити на бойове чергування одну з батарей комплексу «Нептун», яка приступить до виконання завдань за призначенням», - додав Неїжпапа.

За словами керівника ВМС, ця ракетна зброя є дуже ефективною та високоточною.

Ракетний комплекс «Нептун» / фото armyinform

Ракетний комплекс «Нептун»: для чого він призначений

РК-360 МЦ «Нептун» розроблено для протидії російській агресії в акваторії Чорного та Азовського морів.

Це комплекс крилатих ракет наземного базування із протикорабельною ракетою, призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів і транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів, та берегових радіо-контрастних цілей, за будь-якої погоди та в умовах активної вогневої та радіоелектронної протидії противника.

23 серпня міністр оборони України Андрій Таран підписав наказ про прийняття комплексу «Нептун» на озброєння.