Захід спостерігає за російською ядерною зброєю / фото PolitRussia.com

Захід не бачить ознак того, що РФ щось робить зі своїми ядерними силами. Як відбувається контроль, в ефірі проекту FreeДом пояснив військовий експерт Олег Жданов.

"У рамках договору про нерозповсюдження ядерної зброї проводилася верифікація. Всі ядерні арсенали зібрані в певних місцях зберігання. На сьогодні є інформація, що в Російській Федерації таких місць зберігання близько 12. Відповідно, Захід знає, тому що проводилася взаємна верифікація", - зазначив він.

Наприклад, у Криму вони почали відновлювати старе сховище і будувати нове - одразу ж про це всі дізналися. Спостереження веде як агентурна розвідка, так і супутники.

"Хоча старобудівництво велося під найсуворішим грифом секретності", - наголосив Жданов. 

Крім того, ядерний заряд має радіоактивний фон, тому заховати його практично неможливо. Будь-яке переміщення транспортних засобів, здатних перевезти ядерний заряд, буде помічено західними розвідками.

Ядерний шантаж РФ: чи застосує Путін зброю масового ураження

Президент Російської Федерації Володимир Путін не раз погрожував Україні і світу застосуванням ядерної зброї.

Зокрема, у своєму екстреному виступі 21 вересня, присвяченому оголошенню часткової мобілізації в РФ, Путін зробив цинічну заяву: "Всім, хто намагається шантажувати нас таким чином, повинні знати, що роза Вітрів може розвернутися і в їхній бік".

Не припиняють "сипати" погрозами і російські пропагандисти. Наприклад, в одному зі своїх таких спічів Володимир Соловйов пригрозив ядерною війною всьому світу.

Разом з тим українські військові експерти вважають, що подібні випади з боку РФ - не більше ніж ядерний шантаж, спрямований на те, щоб посадити Україну за стіл переговорів та змусити її погодитися на умови Кремля.

Вас також можуть зацікавити новини: