Українських військових готують у рамках місії Orbital / фото Facebook British Embassy Kyiv

Британські інструктори з 2015 року підготували понад 18 тис. 100 військовослужбовців Збройних сил України за програмою Orbital.

Як йдеться у повідомленні Посольства Великої Британії в Україні у соціальній мережі Facebook, Британія підтримує незалежність і територіальну цілісність України.

"У 2015 році Сполучене Королівство започаткувало тренувальну місію "Операція Orbital" у відповідь на запит від уряду України. На сьогоднішній день більше ніж 18 тис. 100 військовослужбовців Збройних сил України і близько 4 тис. військових інструкторів пройшли підготовку у нашій місії", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожУ військових навчаннях Rapid Trident-2020 візьмуть участь близько 4 тисяч людей

Результати місії Orbital

  • В рамках цієї місії в Україні було розміщено понад 2,5 тис. британського військового персоналу та було проведено 400 курсів.Також наголошується, що процес підготовки є взаємовигідним, оскільки британські військові вивчають досвід українських колег.
  • У 2018 році Британія розширила поле діяльності місії для проведення підготовки українського Військово-морського флоту та піхотинців, котрі стикаються із зростаючими загрозами у Чорному і Азовському морях.
  • У 2019 році Британія продовжила роботу місії ще на три роки - до березня 2023 року.