Експерт припустив, куди Сили оборони можуть вдарити ракетами Taurus

Отримання цих ракет – це історія не про закінчення війни, а про системне ураження обʼєетів ворога, наголосив військовий експерт.

Німецькі далекобійні ракети Taurus допоможуть українським військовим знищувати важливі об'єкти російських окупаційних військ. Поки невідомо, яку версію цих ракет отримає Україна, проте, найімовірніше, йдеться про снаряди з дальністю ураження до 300 кілометрів.

Таку думку в ефірі "24 каналу" висловив військовий експерт Павло Нарожний. За його словами, раніше і Британія, і Франція, надали ЗСУ ракети з такою дальністю. Однак засоби з більшою дальністю ураження точно не завадили б військовим.

Він наголосив, що якби в України були ракети з дальністю ураження у понад 300 кілометрів, то Кримський міст вже був би знищений. Нарожний зауважив, що незаконно збудована між окупованим Кримом і Росією переправа – надважливий об'єкт у логістичному ланцюжку окупантів.

"Точно до десятка ракет ми б використали, щоб покласти цей міст. Він дуже важливий для окупантів з точки зору логістики", – сказав експерт.

Водночас експерт закликав не думати про ракети Taurus як про своєрідну "срібну кулю", яка знищить усі військові об'єкти противника. 

"Отримання таких ракет – це історія не про закінчення війни. А історія про системне знищення особового складу, військової техніки, складів боєприпасів та інфраструктури для логістики окупантів. Це – запорука нашого наступу", – резюмував Нарожний.

Ракети Taurus для України

Розмови про надання Україні далекобійних ракет Taurus точаться вже давно. Після того, як свої далекобійні снаряди передали Україні Велика Британія та Франція, такого ж кроку очікують від Німеччини. Проте міністр оборони країни Борис Пісторіус неодноразово наголошував, що це питання не розглядається. 

7 серпня 2023 року український депутат Єгор Чернєв із посиланням на знайомих у Бундестазі розповів, що в Німеччині таки дійшли згоди щодо надання Україні далекобійних ракет Taurus. За його словами, тепер треба дочекатися офіційного рішення.

Вас також можуть зацікавити новини: