Україна отримала далекобійні ракети Taurus / фото wikimedia.org

Далекобійні ракети Taurus дуже важливі для того, щоб ЗСУ могли знищувати логістичну інфраструктуру російських військ на глибині фронту, зазначив голова громадської організації "Центр спільних дій" Олег Рибачук.

"Якщо ми говоримо про наступ на Півдні - це можливість діставати будь-яку точку Криму", - заявив він.

Рибачук впевнений, що Україна може розраховувати і на ракети зі ще більшою дальністю польоту, але зараз найголовніше для ЗСУ - "повністю прострілювати весь Крим". На його думку, цілком реально, що восени півострів може бути звільнений.

"Осінь для України виглядає значно привабливіше, ніж для Кремля", - заявив Рибачук.

Військовослужбовці називають ракети Taurus "вбивцями бункерів" за їхню вражаючу здатність високоточно вражати найбільш захищені об'єкти та укріплення.

Дальність польоту ракет такого типу - 500 кілометрів, тобто вони покривають усі окуповані території України. Повідомлялося, що у Німеччині є мінімум 300 боєздатних ракет Taurus.

Далекобійні ракети Taurus для України - що повідомлялося

Як писав УНІАН, у Німеччині ключові парламентські фракції досягли консенсусу, щоб передати Україні далекобійні ракети Taurus, повідомив заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв.

За його словами, ще має бути офіційне рішення. Передбачається, що воно буде ухвалено восени.

Вас також можуть зацікавити новини: