Армія прийняла на озбоєння ракетного комплексу "Нептун" / фото УНІАН

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що після прийняття на озброєння Збройними силами України берегового мобільного ракетного комплексу 360МЦ «Нептун» територіальні води України та її військово-морські бази перебувають під надійним захистом.

Читайте такожЗеленський передав військовим партію озброєння та військової техніки

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня

«Гарна новина – напередодні 29-ї річниці Незалежності України береговий мобільний ракетний комплекс 360МЦ «Нептун» було прийнято на озброєння Збройних сил України!», - нагадав він.

Данілов висловив вдячність керівництву та трудовому колективу державному конструкторському бюро «Луч» за ефективну роботу.

За словами секретаря РНБО, Україна вкотре підтвердила, що вітчизняні виробники здатні створити потужну зброю, яка не поступається найкращим світовим зразкам.

«Наші територіальні води та військово-морські бази під надійним захистом!», - наголосив він.

Також Данілов зауважив, що заслуги зброярів визнано на державному рівні - генеральному конструктору - генеральному директору ДКБ «Луч» Олегу Коростельову указом президента присвоєно звання Герой України з врученням ордена держави. Секретар РНБО привітав гендиректора КБ «Луч» з отриманням високої нагороди.

Розробка комплексу "Нептун"

  • РК-360 МЦ "Нептун" розроблено для протидії російській агресії в акваторії Чорного та Азовського морів.
  • Це комплекс крилатих ракет наземного базування із протикорабельною ракетою, призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів і транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів, та берегових радіо-контрастних цілей, за будь-якої погоди та в умовах активної вогневої та радіоелектронної протидії противника.
  • 23 серпня міністр оборони України Андрій Таран підписав наказ про прийняття комплексу «Нептун» на озброєння.