Науково-дослідна лабораторія ВПС США розробляю військову систему штучного інтелекту Skyborg. У повітрі ця система формуватиме своєрідний «комп’ютерний мозок» з пілотованими літаками та повністю автономними бойовими безпілотниками.

Про це повідомляє Defense Express.

Читайте такожУкраїнським військовим передали відновлені розвідувальні дозорні машини (фото)

Опубліковане лабораторією відео наочно показує пріоритетні функції системи – відкриті, стійкі та автономні. Конструкція самої платформи має центральне кріплення головного крила та V-подібний хвіст. Форма допоможе зменшити її виявлення радіолокаційними засобами противника. Реактивний двигун – невеликий за розмірами, з керованим вихлопним соплом.

У верхній носовій частині фюзеляжі - відсік для модульного обладнання. Там розміщені сенсори, можливо, інфрачервоної системи пошуку та стеження. Також ця концептуальна безпілотна платформа має два внутрішніх відсіки у фюзеляжі, поміж елементами посадкового механізму. У них можуть бути розміщені керовані ракети або інші зразки озброєння.

Як повідомляв УНІАН, військово-морський флот США додаватиме до американського есмінця класу Zumwalt нову надзвукову ракету Conventional Prompt Global Strike, якщо таке доручення надійде з Конгресу.