Super Hornet вперше злетів з використанням трампліну / фото Boeing

Американський авіабудівний концерн Boeing спільно з ВМС США випробував палубний винищувач F/A-18E Super Hornet зльотом за допомогою трампліну.

Super Hornet вперше злетів з використанням трампліну і перевірки, які були проведені, визнані успішними, пише Flightglobal.

Винищувач F/A-18E Super Hornet: розробка і призначення

Відео дня

F/A-18E Super Hornet — це винищувач-бомбардувальник і штурмовик, що є глибокою переробкою літака F/A-18.

Винищувачі Hornet і їх модернізована версія Super Hornet спочатку розроблялися для звичайного зльоту з наземних аеродромів або для зльоту за допомогою катапульти з палуби авіаносця. Можливість укороченого зльоту за допомогою трампліну при розробці літака передбачена не була.

Читайте такожІндія випробувала новий авіаносець "Вікрант"

Випробування F/A-18E зльотом за допомогою катапульти проводяться в рамках підготовки концерну Boeing до участі в Індійському тендері на поставку палубних винищувачів. Їх планується використовувати на авіаносцях із трамплінним запуском літаків.

Випробування Super Hornet проводяться на базі ВМС США "Патаксент-Рівер" в Меріленді. Перші злети бойового літака проводилися без додаткового "навішування" - паливних баків або озброєння. Випробування з підвісним озброєнням планується провести пізніше.

Також вас можуть зацікавити новини: