Туреччина хоче скоротити імпорт продукції оборонної промисловості \ Wikipedia

Туреччина планує розпочати космічні випробування рідинних ракетних двигунів власного виробництва.

Читайте такожТуреччина створить військово-морську базу в лівійській МісуратіПро це, заявив президент країни Реджеп  Таїп Ердоган. Країна, за словами президента, долає залежність від імпорту продукції оборонної промисловості.

Відео дня

«Я повідомлю довгоочікувану новину - ми починаємо перші космічні випробування рідинних ракетних двигунів вітчизняного виробництва", - сказав Ердоган, виступаючи на церемонії відкриття підприємства військово-промислової корпорації Roketsan в Анкарі, передає kommersant.

За словами Ердогана, раніше Туреччина імпортувала близько 70% продукції оборонної промисловості, а зараз прагне виробляти її самостійно. Також, за його словами, державі вдалося досягти успіхів у виробництві безпілотних літальних апаратів.

«Ми входимо в трійку-четвірку країн світу з виробництва безпілотних літальних апаратів. Ми успішно проводимо транскордонні операції. Окремої згадки заслуговує наша перша морська ракета "Яструб", вона надійде на озброєння до кінця року. Тепер ми в космічній лізі», - додав Ердоган.

Новини по темі: