Кабмін схвалив проект рамкової військової угоди з урядом Туреччини / фото УНІАН, Олексій Забусик

Кабінет міністрів схвалив проект рамкової військової угоди з урядом Турецької Республіки.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства оборони.

Підписання документу планується в рамках візиту президента України Володимира Зеленського до Турецької Республіки з 15 по 17 жовтня.

Відео дня

Читайте такожУкраїна підписала з Румунією угоду про військово-технічну співпрацю

Підписати зазначену угоду уповноважено міністра оборони України Андрія Тарана.

За його словами, це створить правові засади для розширення та поглиблення існуючого українсько-турецького співробітництва у сфері оборони та започаткування співробітництва за більш ніж двадцятьма принципово новими актуальними напрямами.

"Наша взаємодія з турецькими партнерами надзвичайно динамічна. Лише у липні ми обговорювали у Києві робочі моменти з міністром національної оборони Туреччини Хулусі Акаром - і ось фінішна пряма. Така взаємодія, повторю, відображає стратегічний характер наших відносин та взаємну налаштованість на забезпечення миру і безпеки у Чорноморсько-азовському регіоні", - зазначив Таран.

Міністр оборони також наголосив, що нещодавно затверджена президентом стратегія національної безпеки України визначає саме Туреччину як одну з країн, з якою Україна розвиватиме стратегічне партнерство для захисту національних інтересів та зміцнення регіональної безпеки.

Вас також можуть зацікавити новини