Україна та Грузія підписали програму співпраці між оборонними відомствами / фото mil.gov.ua

Делегація Міністерства оборони України відвідала з візитом у Грузію.

Як повідомили УНІАН у Департаменті стратегічних комунікацій Міноборони, в рамках візиту відбулася двостороння зустріч міністра оборони України Андрія Тарана з міністром оборони Грузії Іраклі Гарібашвілі.

Які питання обговорили сторони

  • Глави оборонних відомств обговорили низку актуальних питань що становлять взаємний інтерес. Зокрема, йшлося про безпекову ситуацію в Україні, Грузії та у Азово-Чорноморському регіоні, заходи з протидії розповсюдженню коронавірусної інфекції у Збройних силах України та Силах оборони Грузії, розвиток співробітництва у форматі НАТО-Грузія-Україна.
  • Окрему увагу міністри приділили стану та перспективам імплементації завдань оборонної реформи. Українська делегація ознайомилася з планами розвитку та розбудови Сил оборони Грузії та поділилася власним досвідом проведення трансформації ЗСУ в умовах протидії російській агресії.
  • Також сторони обговорили пріоритети двостороннього оборонного співробітництва за напрямками стратегічних комунікацій, кіберзахисту, військово-технічної сфери, спільної участі у військових навчаннях та впровадженню стандартів НАТО в діяльність збройних сил.

"Домовленості, яких ми досягли, сприятимуть зміцненню обороноздатності наших держав, підвищенню оперативних та бойових спроможностей Збройних сил України і Сил оборони Грузії, що в цілому гарантуватиме мир і добробут нашим народам", - зазначив Таран.

Читайте такожБританські інструктори за п'ять років підготували понад 18 тисяч українських військовихЗа результатами спільної роботи сторони узгодили та підписали програму співробітництва між міністерствами оборони України та Грузії.

Окрім того, в ході візиту українська делегація поклала вінок до меморіалу Героїв, які загинули за єдність Грузії та відвідала лінію окупації в Цхінвальському регіоні.