Знищення арктичного ЗРК "Тор" / скріншот

Росія втрачає на війні проти України рідкісні зразки свого озброєння. Цього разу путінські військові залишилися без зенітно-ракетного комплексу "Тор" в арктичній версії. Стверджується, що у ворога було лише 12 одиниць цієї техніки.

Відповідні кадри опублікувала низка Телеграм-каналів, серед них й канал одеського активіста Сергія Стерненка. Він стверджує, що події розгортаються на Херсонському напрямку.

"Дуже хороший результат. 406-та артбригада знищила російський ЗРК "Тор". Це було на лівобережжі Херсонщини", - йдеться у повідомленні. 

Офіцер Армії оборони Ізраїля Ігаль Левін у своєму Телеграм-каналі теж написав, що ЗРК було знищено воїнами 406-ї окремої артилерійської бригади Командування морської піхоти ВМСУ.

"ЗС РФ відправили в Україну арктичну модифікацію ЗРК "Тор" – "Тор-М2ДТ". Як довела 406 артилерійська бригада Командування морської піхоти ВМС ЗСУ, горить він навіть краще і яскравіше, ніж звичайний "Тор", – написав він.

Арктичний зенітно-ракетний комплекс був знищений високоточним снарядом M982 Excalibur.

Арктичні ЗРК "Тор-М2ДТ" в Україні 

Портал Defence24 повідомляв у грудні 2022-го року, що російські окупанти в Україні почали використовувати зенітно-ракетні комплекси "Тор-М2ДТ", розміщені на шасі гусеничних зчленованих тягачів ДТ-30ПМ та адаптовані для використання в умовах арктичного клімату. 

Росіяни стверджують, що їхній арктичний "Тор" може працювати за температур до -50 градусів. Кожен ЗРК "Тор" має дві машини: для розміщення екіпажу та управління вогнем та машина з РЛС, двома пусковими модулями.

"Тор-М2ДТ" нібито може уражати цілі на дальності від 1 до 12 км, та на висоті від 10 метрів до 10 кілометрів.

Вас також можуть зацікавити новини: