Українські воїни розповіли, як працюють антидронові "подарунки" від литовців (відео)

Вони допомагають "приземляти" російські БПЛА.

Українські військовослужбовці використовують проти російських безпілотних літальних апаратів литовські антидронові рушниці Sky wiper (EDM4S).

Державна прикордонна служба України у своєму Telegram-каналі опублікувала розповідь оператора такої рушниці - воїна загону "Сталевий кордон" з позивним "Лев". Чоловік працює з приладом вже три місяці, він встиг посадити чимало БпЛА російських загарбників.

Він зазначає, що ефективніше вона діє в поєднанні з іншими технічними приладами. "Вона дуже залежить від свого побратима - розвідкомплексу "Дозор", який допомагатиме скоріше виявляти самі дрони, системи РЕБ, що будуть заважати вже вашим повітряним суднам, та показувати їх на радарній сітці", - зазначив він.

Що відомо про антидронові рушниці Sky wiper

Ще у червні минулого року стало відомо, що громадяни Литви зібрали близько півтора мільйона євро та придбали 110 антидронових рушниць EDM4S для України. Вони назвали їх Оркрист (меч "Убивця орків" у легендаріумі Дж. Р. Р. Толкіна).

EDM4S SkyWiper - це портативний пристрій для радіоелектронної боротьби, призначений для виведення з ладу малих і середніх БПЛА шляхом блокування систем зв'язку та супутникової навігації за допомогою електромагнітного імпульсу.

Вас також можуть зацікавити новини: