"Олівець" для розмінування / фото Укроборонпром

Після звільнення територій Україні потрібно їх розміновувати. Тож новина про те, що фахівці "Укроборонпрому" розробили "олівець" для розмінування, не може не тішити. 

Речниця "Укроборонпрому" Наталія Сад в ефірі ТСН пояснила, що це - виріб для пропалювання металу, який зовні дуже схожий на великий простий олівець.

Його принцип дії дуже простий: коли він взаємодіє з металевою оболонкою вибухонебезпечного предмета, то він випалює повністю вибухову речовину всередині. Наразі фахівці державного оборонного концерну працюють над тим, щоб керувати таким "олівцем" дистанційно. Це допоможе зберегти життя розміновувачів, саперів.

У випадку дистанційного застосування такий "олівець" спускатиметься з безпілотників. Наразі, зазначила Сад, заміновано тисячі кілометрів української землі, а такі розробки здатні пришвидшити розмінування.

"Олівець" для розмінування показали в "Укроборонпромі"

Раніше прес-служба "Укроборонпрому" заявила, що фахівці одного з підприємств оборонно-промислового комплексу України створили дослідний зразок виробу для пропалювання металу під назвою SF-1, який за формою нагадує олівець.

Також було опубліковано фото з випробувань цього пристрою на артилерійському боєприпасі калібру 152 мм і протитанковій міні.

"Олівець" для розмінування / фото Укроборонпром

Стверджувалося, що прилад ефективно пропалює металеві оболонки вибухонебезпечних предметів, наприклад, боєприпасів.

Вас також можуть зацікавити новини: