В Херсонській області на одному з полігонів проведено перевірку готовності сил та засобів протиповітряної оборони вчасно реагувати на повітряний напад.

Як повідомляє Командування об'єднаних сил ЗС України на сторінці в Facebook, в рамках перевірки були залучені екіпажі й розрахунки ЗРК "Бук-М1" та "Оса-АКМ".

"Завданням для екіпажів і розрахунків зенітно-ракетних комплексів "Бук-М1" та "Оса-АКМ" було своєчасне вибуття за сигналом на бойові позиції для відпрацювання завдання, здійснення маневру у нові позиційні райони, пошук повітряної цілі, взяття її на автоматичне супроводження та "знищення" - повідомив командувач об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Військові продемонстрували вміння будувати багаторівневу систему протиповітряної оборони в районі виконання бойових завдань.

"Перевірка показала, що підрозділи протиповітряної оборони Командування об'єднаних сил ЗС України готові швидко та вчасно реагувати на можливу агресію з повітря. І це є очікуваним результатом тому, що завдяки тренуванням українські військові щодня вдосконалюють навички та проводять злагодження чергових бойових обслуг. Повітряний простір півдня знаходиться під надійним контролем об'єднаних сил Збройних Сил України", - наголосив Наєв.

Читайте такожРНБО про взяття на озброєння ЗСУ комплексу "Нептун": територіальні води та бази України під надійним захистом

Командувач об’єднаних сил ЗСУ також зазначив, що екіпажі зенітно-ракетних комплексів виконали звичні завдання: марш, своєчасне прибуття у визначений район, розгортання комплексів, пошук і умовне знищення повітряних цілей. Але, окрім цього, вони намагалися уникати шаблонності та діяти непередбачувано для противника.

Військові навчання та випробування зброї ЗСУ