До корабельно-катерного складу Військово-морських сил України включено малий броньований артилерійський катер «Костопіль».

Відео дня

Як повідомляє інформаційне агентство «АрміяІнформ», катер успішно пройшов усі етапи заводських та державних випробувань.

Читайте такожДва стратегічних бомбардувальники США прилетіли до адмінкордону з Кримом (маршрут)

Катер отримав своє найменування на честь однойменного міста Костопіль Рівненської області, де народився і жив морський піхотинець Олексій Кондратюк. Український воїн героїчно загинув, виконуючи бойове завдання під Маріуполем Донецької області 17 березня 2017 року.

В Одесі пройшла офіційна церемонія, де командувач ВМС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа вручив екіпажу катера прапор Військово-морських сил України. Після цього за встановленою процедурою цей стяг та прапори розцвічування підняли на катері «Костопіль».

На катері встановлено сучасне навігаційне і радіолокаційне обладнання та озброєння для ураження цілей противника. «Костопіль», як зрештою й інші МБАКи, малопомітний для радіолокаційних та інфрачервоних засобів противника. Крім того, катер оснащений системою захисту від наведення зброї противника та системою автоматичної постановки димових і теплових завіс.

Що відомо про катер

«Костопіль» збудований в рамках проекту 58155.

Всі катери, розроблені в рамках цього проекту, здійснюватимуть патрулювання в ближній морській зоні, охорону та оборону портів і морських або річкових комунікацій у межах територіальних морських вод, братимуть участь у різнопланових морських операціях в акваторії Чорноморсько-Азовського басейну, зокрема в операціях з протидії ймовірним висадкам десантних засобів противника на узбережжя тощо.