До Одеського морського порту з дружнім візитом прибув есмінець Королівських ВМС Великої Британії / фото АрміяInform

У Чорному морі катерна тактична група Військово-морських сил України та есмінець Королівських ВМС Великої Британії Dragon разом відпрацювали тактичне маневрування.

Читайте такожБританія постачатиме в Україну новітнє озброєння

Метою тренування було вдосконалення майстерності та обмін досвідом між командами кораблів держав-членів та партнерів НАТО, повідомляє АрміяInform.

Відео дня

До навчань залучилися катери типу «Гюрза» та «Айленд», а також вертоліт Мі-14 морської авіаційної бригади ВМС ЗС України.

Під час виконання спільних маневрів у відкритому морі кораблі та катери держав-учасниць навчання відпрацювали низку завдань з підвищення взаємосумісності відповідно до стандартів Північноатлантичного альянсу. Зокрема корабельно-катерною групою на переході морем було відпрацьовано тактичне маневрування, тренування зі зв’язку, протиповітряну оборону, відбиття ударів противника тощо.

Есмінець Dragon в Україні: що відомо

7 жовтня до Одеського морського порту з дружнім візитом прибув есмінець Королівських ВМС Великої Британії Dragon.

Візит корабля триватиме до 12 жовтня.

10 жовтня, оператори-розвідники 73-го морського центру Сил спецоперацій імені кошового отамана Антіна Головатого провели спільні навчання з колегами з країн НАТО на есмінці Dragon. Під час навчань відпрацьовувались абордажні дії на есмінці, заходження на борт, ведення ближнього бою та зачищення судна.

Есмінець Dragon (D35) увійшов до складу британського флоту на початку 2012 року. На кожній стороні його корпусу зображений валлійський дракон Y Ddraig Goch - національний символ Вельсу. Це єдиний корабель королівського флоту, прикрашений таким чином.

Вас також можуть зацікавити інші новини: