"Совині очі" для ЗСУ: волонтери створили прилад для їзди військових авто вночі (відео)

Група волонтерів вже має до сотні замовлень, 70 приладів уже на службі ЗСУ.

Одеські волонтери розробили модель приладу для нічного керування військовими машинами. Адже вмикати фари чи габаритні вогні у прифронтовій зоні в темну пору – смертельно небезпечно.

Прилад дає змогу їхати в цілковитій темряві навіть бездоріжжям, йдеться в сюжеті ТСН. 

Свою модель одеські волонтери назвали "Сова", кажуть, вона оптимальна за співвідношенням ціна-якість. Не економлять лише на найважливішому - камері. Авто з увімкненими фарами ворожий безпілотник "засіче" на відстані до 2 десятків кілометрів, машину із "Совою" можна побачити лише за 1,5 км й лише у тепловізор. 

"Дистанція спостереження зменшилась у 5-10 разів. Це і було завдання", - каже волонтер.

Група волонтерів вже має до сотні замовлень, 70 приладів уже на службі ЗСУ. Нагадується, що зміна позицій українських захисників відбувається зазвичай вночі, тому такий прилад - дуже необхідний.

Нині волонтери забезпечують захисників приладами другого покоління, "Сови" першого підійшли бійцям ССО для їхнього відносно легкого транспорту. А от вимоги водіїв "Градів" чи "Ураганів" вищі, їм необхідні ще й камера, яка бачить все, що відбувається позаду.

"Укроборонпром" натякнув на випуск нового українського БПЛА

У державному концерні "Укроборонпром" натякнули, що завершують розробку ударного безпілотника з дальністю до 1000 кілометрів.

"Дальність — 1000 км, вага бойової частини — 75 кг. Завершуємо розробку. … Ми практично нічого вам не розповідаємо (так треба, повірте), але це "нічого" успішно працює на полі бою, а ще деяке "нічого" раз за разом проходить успішні випробування", – зазначили в концерні.

Вас також можуть зацікавити новини: