Ілюстрація / REUTERS

Кримський міст буде відкритий 15 травня або днем пізніше, урочиста церемонія обов'язково пройде за участю Володимира Путіна і точна дата залежить від графіка президента РФ.

Про це повідомили «Газете.Ru» два інформованих джерела. Раніше офіційні особи неодноразово заявляли, що рух почнеться в другій половині травня, але конкретних дат не називали. В числі перших по мосту проїдуть сотні байкерів з мотоклубу «Нічні вовки».

"Урочиста церемонія відкриття моста через Керченську протоку, який будівельники зуміли здати на півроку раніше наміченого терміну, з великою часткою ймовірності відбудеться 15 травня за участю президента Росії Володимира Путіна. Якщо глава держави з якихось причин в цей день буде зайнятий, то церемонію проведуть 16 травня", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожЗлякалися за Кримський міст: у ФСБ пояснили масові перевірки суден, що прямують до України

Як саме буде проходити сама церемонія поки неясно. "Швидше за все, традиційне перерізання червоної стрічки може статися посередині мосту, в центральному в арковому прольоті, який Путін відвідував у ході березневого візиту", - зазначає видання.

Також активно готуються до відкриття мосту байкери з мотоклубу «Нічні вовки», які хочуть проїхатися по мосту «у числі перших» 16 травня. Очікується, що в цей день колони байкерів з Криму та інших регіонів Росії зустрінуться на самому мосту – у загальній складності в акції можуть взяти участь близько 500 мотоциклістів.

Нагадаємо, під час візиту в Крим 14 березня президент Росії Володимир Путін анонсував, що автомобільний рух по Кримському мосту буде відкрито в травні поточного року, залізничне – в кінці 2019 року.