Італія вже має один з найвищих державних боргів (у відсотках ВВП) у світі / фото Alexander Topchiy

Італійські популісти з "Ліги Півночі" та "Руху п'яти зірок" у п'ятницю, 18 травня, підготували проект коаліційної угоди.

Це означає, що вже наступного тижня в Італії може бути сформовано уряд. Формування уряду покладе край тривалій урядовій кризі, однак новий уряд може виявитися одним із найбільш радикальних в історії країни, передає Deutsche Welle.

"Сьогодні ми нарешті склали усі частини угоди про уряд змін. Я дуже щасливий", - повідомив на сайті "Руху п'яти зірок" його лідер Луїджі Ді Майо.

Відео дня

Читайте такожІталія після перемоги "друзів Путіна" на виборах не буде робити різких антиєвропейських кроків – експерт

Проект коаліційної угоди містить, серед іншого, заклик до скасування санкцій проти Росії, а також передбачає затримання та видворення "всіх" нелегальних іммігрантів та зниження оподаткування корпорацій і фізичних осіб. Зниження податків планується здійснити за рахунок урізання витрат в державному секторі та повернення до більшого дефіциту бюджету.

Як пише інформагенція dpa, експерти висловлюють сумнів у здійсненності реформ, запланованих коаліцією популістів, оскільки вони можуть обійтися Італії в 100 мільярдів євро на рік. При цьому Італія вже має один з найвищих державних боргів (у відсотках ВВП) у світі.

Обидві партії оголосили про проведення голосування серед своїх рядових членів щодо підтримки проекту коаліції.