REUTERS

Про це йдеться в повідомленні індійського міністерства оборони, яке цитує ТАСС.

”На засіданні Ради з оборонних закупівель було прийнято рішення побудувати шість підводних човнів вартістю майже 500 млрд рупій”, - уточнює оборонне відомство. До цього вартість майбутньої угоди не розкривалася.

Раніше також повідомлялося, що влада Індії схвалила створення комісії, яка обере місцеві верфі для будівництва субмарин, імовірно, спільно з іноземним партнером. Переможець буде визначений під час тендера.

Відео дня

Про те, що Індія не буде закуповувати за кордоном дві такі субмарини для подальшого ліцензійного виробництва тут ще чотирьох, як спочатку планувалося, а побудує всі шість на території країни, про що було оголошено в жовтні поточного року. Сама програма закупівлі НАПЧ була ініційована ще в 2007 році.

 Читайте такожВ Індії з'явиться відомство з нагляду за якістю аювердичних ліків

На сьогоднішній день на озброєнні військово-морських сил Індії є 10 російських підводних човнів класу ”Кіло”, чотири німецькі дизель-електричні субмарини і отриманий від Росії в оренду строком на 10 років атомний підводний човен ”Нерпа”.

Новий уряд Індії на чолі з прем`єр-міністром Нарендра Моді після приходу до влади за підсумками загальних парламентських виборів у травні поточного року дав початок кампанії ”Зроби в Індії”, яка повинна, зокрема, сприяти відкриттю в Індії спільних виробництв місцевих і зарубіжних компаній. Вона націлена на максимальну локалізацію виробництва, в тому числі, в оборонній промисловості.