Дональд Трамп и Володимир Путін / REUTERS

Президент Росії Путін заявив, що не розуміє «недружню позицію» США, і запропонував зустрітися з главою Білого дому Дональдом Трампом 11 листопада у Парижі.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав на зустрічі з помічником президента США з національної безпеки Джоном Болтоном.

«На початку нашої бесіди хотів би згадати нашу зустріч з президентом Сполучених Штатів у Гельсінкі. Це була, на мій погляд, корисна, місцями досить жорстка зустріч і бесіда, але все ж таки у кінцевому підсумку, на мій погляд, конструктивна», - сказав Путін.

Відео дня

«Тому для нас, чесно скажу, часом дивно бачити, як Сполучені Штати вдаються стосовно Росії до абсолютно нічим не спровокованих кроків, які ми не можемо назвати дружніми. Ми ж навіть практично не відповідаємо на жоден з ваших кроків - ні, це все триває, триває», - сказав російський лідер.

При цьому він наголосив, що попри всі американські зусилля «торговий оборот між країнами зростає – торік на 16%, цього року на вісім уже зріс».

Читайте такожВідмова Трампа від ракетного договору може призвести до нової гонки озброєнь - ЗМІ

«Дуже корисно буде обмінятися з Вами думками з питань стратегічної стабільності, з питань роззброєння, з регіональних конфліктів» - зазначив Путін.

«І звичайно, було б корисно продовжити прямий діалог і з президентом Сполучених Штатів, перш за все на полях міжнародних заходів, які найближчим часом відбудуться, наприклад, у Парижі. Звичайно, якщо американська сторона зацікавлена в таких контактах», - сказав президент Росії.

У свою чергу, Болтон запевнив, що Трамп буде радий зустрітися з Путіним.

«Звичайно, президенту Трампу буде дуже приємно зустрітися з вами у Парижі на полях цієї міжнародної зустрічі, про яку ви говорили», - сказав Болтон.

«Незважаючи на ті відмінності, які існують між нами відповідно до національних інтересів кожної країни, проте дуже корисно нам зустрічатися і знаходити ті точки дотику, які можуть бути для нас корисні», - додав помічник президента США.

Як повідомлялося, 11 листопада у Парижі пройдуть урочисті заходи на честь 100-річчя закінчення першої світової війни. У них візьмуть участь світові лідери, зокрема президент США.