Королева Єлизавета II / REUTERS

Виступаючи на банкеті на честь короля Нідерландів Віллема-Александра і його дружини королеви Максими, королева Великої Британії Єлизавета ІІ оголосила, що її країна «з нетерпінням чекає на нове партнерство з Європою».

Про це повідомляє Daily Star, додаючи, що британський монарх традиційно лишається політично нейтральним. Однак, королева може використовувати престол для зміцнення дипломатичних відносин і просування порозуміння з іншими країнами.

Читайте такожУ Лондоні тисячі людей вийшли на мітинг із вимогою провести другий референдум щодо Brexit (відео)

Відео дня

«Я пригадую державний візит вашої бабусі королеви Джуліани і принца Бернхарда в 1972 році. Я говорила тоді про те, наскільки наші народи добре порозумілися. І відносини будуть ставати ще важливішими з появою нової конфігурації Європи. Тепер, коли ми чекаємо на нове партнерство з Європою, наші спільні цінності і зобов’язання один перед одним стали нашою найбільшою цінністю. І вони демонструють, що навіть після великої зміни наш тривалий союз лишається сильним. Будучи новаторами, торговцями і інтернаціоналістами, ми дивимося впевнено у майбутнє», - сказала королева Британії.

Читайте такожІрландське питання може поховати угоду щодо Brexit

Раніше король Нідерландів Віллем-Александер висловлював жаль через рішення Великої Британії покинути Євросоюз. Однак, він додав, що поважає волю британського народу.