REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала під час позачергового засідання Ради безпеки ООН в Нью-Йорку.

Посол США відзначила, що для Росії українські міста Маріуполь та Дебальцеве можуть стати стратегічними об`єктами в намаганні змінити узгоджену Мінськими угодами лінію розмежування.

”Чому ці міста є важливими для сепаратистів та Росії? Маріуполь - це порт, можливість поставок, а також можливість отримати доступ по суходолу до незаконно окупованому Криму, а Дебальцеве - це залізничний вузол, і тому невипадково ці стратегічні міста є ціллю для Росії”, - наголосила вона.

Відео дня

Читайте такожСергєєв заявив про присутність 12 тисяч російських солдатів на сході України

При цьому Пауер звернула увагу на заяви ватажка бойовиків «ДНР» Олександра Захарченка про відмову вести мирні переговори і намір розпочати наступ за декількома напрямками одночасно для захоплення нових територій.

”Коли він каже, що не зацікавлений у переговорах, він каже не тільки про наміри сепаратистів в даному випадку, але і про наміри Росії”, - пояснила Пауер.

На її переконання, обстріл бойовиками Маріуполя був запланований в Москві. 

”Цей напад був створений в Росії, в Москві, використовуючи російські танки, ракети, отримуючи допомогу від російських військ...”, - сказала вона, нагадавши, що Росія з грудня 2014 року направила у східну Україну сотні одиниць військової техніки.

Як повідомляв УНІАН, в результаті обстрілу терористами східних житлових кварталів Маріуполя вранці 24 січня загинуло 30 людей, понад 100 були поранені.