Ілюстрація REUTERS

У Росії сьогодні заявили про завершення будівництва бараків для солдатів Курильських островах, які Японія вимагає повернути під її контроль. Крім того, у планах Москви збудувати на спірній території також приміщення для зберігання бронетехніки.

Про це пише Reuters, додаючи, що такі російські кроки, швидше за все, роздратують Токіо, який неодноразово закликав Москву скоротити військову активність на Курильських островах.

Читайте такожПутін запропонував Японії підписати мирну угоду щодо спірних Курильських островів

Відео дня

Згідно з повідомленням Міноборони РФ, чотири комплекси для розміщення особового складу були споруджені на двох з чотирьох островів. Російські солдати поселяться в них вже наступного тижня. Ці новини прозвучали на тлі оголошення Кремля про те, що прем’єр-міністр Японії приїде з офіційним візитом в російську столицю 21 січня для обговорення територіальної суперечки і підписання мирної угоди для завершення Другої світової війни.

Японська сторона поки ніяк не відреагувала на вчинок Москви. В липні у Токіо закликали Росію скоротити недоречну військову активність на спірних островах. А російський уряд відповів тим, що назвав японські заяви непотрібною мегафонною дипломатією.