Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп поводиться так, як Річард Ніксон у свої останні дні на посаді перед відставкою. Про це сказав колишній прокурор у Вотергейтській справі Нік Акерман.

У понеділок нинішній американський лідер написав на своїй сторінці в Twitter: «Я сам-самісінький (бідолашний) чекаю в Білому домі, коли демократи повернуться і запропонують угоду щодо гостро необхідного прикордонного захисту. В якийсь момент небажання демократів домовлятися буде коштувати нашій країні більше грошей, ніж та стіна на кордоні, про яку вся розмова. Божевілля!»

Трамп розкритикував Демократичну партію в Конгресі за те, що вона відмовилася затверджувати фінансування побудови стіни вздовж кордону з Мексикою, пише Business Insider. Конфлікт призвів до часткової зупинки роботи федерального уряду. Акерман, який працював прокурором у 70-х роках і був помічником спеціального прокурора у справі про Вотергейтський скандал, каже, що повідомлення Трампа нагадало йому поведінку Ніксона в останні дні його президенства. На його думку, розслідування втручання Росії у вибори «обвалиться на голову» Трампа.

Відео дня

Читайте такожЕкс-голова Моссаду: Росія обрала Трампа і зробила його президентом США

Річард Ніксон пішов у відставку у 1973 році після того, як визнав, що говорив неправду про причетність Білого дому до вторгнення в штаб-квартиру Демократичної партії у комплексі Вотергейт у Вашингтоні під час виборів.

«Ситуація тоді і зараз дуже схожі. Ніксон теж замкнувся в собі. Він тоді просто сидів перед вогнем, занурившись глибоко в думки настільки, що міністр оборони просто вийшов, щоб не приймати жодних наказів від Ніксона про запуск балістичних ракет в напрямку Росії», - пригадав Акерман.

На думку колишнього прокурора, Трамп у подібному стані через розслідування спеціального представника Департаменту юстиції Роберта Мюллера щодо втручання Росії у американські вибори і зв’язки виборчої команди нинішнього президента з російським урядом.

Читайте такожWashington Post: США віддали Кремлю перемогу в Холодній війні

«В цій точці на нього от-от обвалиться ціла стіна. Троє свідків погодилися на співпрацю зі слідством, і це дуже наближені люди: екс-радник з національної безпеки Майкл Флінн, Пол Манафорт, який керував кампанією, і Рік Гейтс, який був його заступником, а потім очолив команду після відставки Манафорта. Колишній особистий юрист Майкл Коен теж співпрацює», - нагадав екс-прокурор.