Новим головою Пентагону може стати Джим Вебб / фото УНІАН

Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає на посаду міністра оборони кандидатуру 72-річного Джима Вебба, колишнього сенатора від Демократичної партії та секретаря Військово-морських сил часів президентства Рональда Рейгана.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на три джерела.

Видання зазначає, що Вебб був відвертим противником війни в Іраку. Його кандидатура розглядається на посаду міністра оборони у час, коли Трамп прагне виконати обіцянки про виведення військ із Сирії та Афганістану. Саме ці рішення змусили Джеймса Меттіса подати у відставку наприкінці 2018 року, що зробило Патріка Шенахана виконувачем обов'язків міністра оборони США.

Відео дня

Читайте такожСША почали виведення своїх військ з Сирії - Помпео

Видання вказує, що погляди Вебба узгоджуються з поглядами Трампа на виведення військ з країн Близького Сходу та більш сильну протидію Китаю.

Вебб був сенатором від демократів у штаті Вірджинія та пробув один термін у верхній палаті Конгресу США. Він також висувався на праймеріз демократів перед виборами президента США у 2016 році. Вебб у 2015 році критикував зусилля тодішнього президента Барака Обами щодо укладення угоди з метою стримування ядерної програми Ірану.