Росіяни відчувають більшу готовність до кібервійни, ніж будь-хто у світі / daily.com.ua

Більшість росіян переконані, що їхня країна готова до кібервійни, на відміну від громадян США.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного Pew Research Center, яке стосувалося громадянського сприйняття кібератак і готовності своїх урядів розібратися з такими загрозами, пише Newsweek.

Всього дослідники опитали 27612 людей у 26 країнах впродовж минулого літа. Як виявилося, 47% опитаних у світі вважають, що їхня країна готова до кібервійни, і рівно стільки ж займають протилежну позицію. Найбільш впевнена у собі країна світу - Ізраїль, 73% респондентів з якої заявили, що країні кібервійна не страшна. На другому місці опинилася Росія, де до кібервійни готові 67% людей. 

Відео дня

Читайте такожWall Street Journal: Росія влаштувала кібератаку на нафтопереробний завод Саудівської Аравії

Тим часом, у США 53% опитаних сказали, що їхня батьківщина дасть раду, якщо станеться якась потужна кібератака. При цьому, дослідники виявили, що позиція американців залежить від їхніх політичних поглядів. Приміром, у здатність Америки відбити кібератаки вірить 61% республіканців і 47% демократів.

Передові електронні засоби боротьби дедалі більше вносять зміни в оборонні політики великих держав. Зокрема, США і Росія останнім часом були в центрі проблеми кіберзагроз на тлі  звинувачень Вашингтона проти Кремля в тому, що він намагався за допомогою кібератак вплинути на американські вибори. Останнім часом також низка країн включно з Ізраїлем звинуватили Росію у спробах вплинути на їхні внутрішні справи за допомогою кібер-методів. РФ, звісно ж, все заперечує.