Під час акції французька поліція затримала 91 учасника протестів / фото flickr.com/Kristoffer Trolle

Сьогодні у Франції в акції "жовтих жилетах" взяли участь 84 тисячі осіб.

Читайте такожПротест "жовтих жилетів" у Парижі: арештовано 20 осіб, поліція застосувала водомет

Як повідомляє телеканал BFMTV з посиланням на дані Міністерства внутрішніх справ, таким чином цієї суботи на вулиці французьких міст вийшла така сама кількість протестувальників, як і минулої, на попередній акції.

Відео дня

Також повідомляється, що станом на 19:00 у Парижі поліція затримала 42 учасників акції, ще 49 були арештовані в Бордо.

У декількох містах відбувалися зіткнення демонстрантів у поліцейськими, які застосовували водомети.

Також близько 50 людей у жовтих жилетах, які відокремилися від головної процесії, увійшли в "периметр тюрми" в Діжоні, щоб вимагати "звільнення своїх товаришів". Вчора ввечері чотири учасника акції були засуджені до тюремних ув'язнень за насильницькі дії над жандармами.

Як повідомляв УНІАН, хвиля протестів у Франції почалася 17 листопада 2018 року через анонсоване підвищення акцизів на паливо. Демонстранти мітингували, блокували дороги, автозаправки, сховища пального і торгові центри. З того часу акції не припинялися і досягали піку у вихідні.

На початку грудня під тиском протестувальників французький уряд повністю відмовилося від наміру підвищити акцизи на паливо. Однак, незважаючи на поступки, "жовті жилети" вирішили продовжувати свої акції, виступаючи проти економічної політики президента Франції Еммануеля Макрона.