Угода про Brexit буде передана в Європейський парламент / фото pixabay

Європарламент розраховує наступного тижня почати процедуру схвалення угоди про Brexit, про яку домовилися Лондон і Брюссель.

Про це повідомляє "112 Україна" з посиланням на Reuters.

"Сподіваємося, що наприкінці січня ми почнемо нашу процедуру", - заявила депутат парламенту Данута Гебнер, маючи на увазі схвалення правочину для того, щоб вона вступила в силу.

Відео дня

Вона очікує, що угоду про Brexit буде передано в Європейський парламент у середу-четвер, щоб депутати могли завершити ратифікацію до 29 березня.

Гі Верхофстадт, представник парламенту з Brexit, заявив на сесії у вівторок, що початок процесу стане важливим сигналом.

"Це означає, що перегляд угоди про вихід неможливий. Якщо повторні переговори і можливі, то вони будуть стосуватися політичної декларації, в якій ми не маємо нічого проти глибоких майбутніх відносин між ЄС і Великобританією", - сказав він.

Читайте такожМей оприлюднила "План Б" щодо Brexit

Нагадаємо, 15 січня парламент великої Британії провалив голосування за угодою про вихід країни зі складу Європейського Союзу. Депутати відхилили запропоновану Мей угоду з розгромним розривом у 230 голосів - 202 голоси за і 432 проти.

Дебати з приводу угоди велися в парламенті з 7 січня. Прем'єр-міністр країни Тереза Мей заявляла, що якщо запропоноване угода буде відкинуто депутатами, іншого вже не буде.

Нагадаємо, вихід Великобританії з ЄС призначено на 29 березня 2019 року. Його визначив референдум у червні 2016 року, на якому 51,89% британців підтримали вихід країни зі складу ЄС, щоб повернути собі контроль над своїми засобами, законами, кордонами і внутрішнім ринком. Для плавного виходу Великобританії з ЄС передбачено перехідний період тривалістю в 21 місяць. Він розпочнеться 30 березня 2019 року і триватиме до 31 грудня 2020 року.