Голова парламенту Венесуели оголосив себе "в.о. президента" / фото El Nacional

Лідер опозиційної Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе президентом країни. 

Національна асамблея своєю чергою оголосила Гуайдо виконуючим обов'язки президента країни. Про це у середу, 23 січня, пише Associated Press.

Білий дім оголосив, що президент США Дональд Трамп вже офіційно визнав його легітимним керівником Венесуели.

Відео дня

У середу, 23 січня, у Венесуелі розпочалися масові протести проти президента Ніколаса Мадуро; за попередніми даними, під час протестів загинули щонайменше чотири людини.

Читайте такожІнфляція у Венесуелі досягла 1 300 000%

Нагадаємо, вибори у Венесуелі відбулися 20 травня 2018 року. За їх підсумками ЦВК Венесуели оголосив про перемогу чинного президента, який набрав близько 70 відсотків голосів виборців. Таким чином, Ніколас Мадуро забезпечив собі перебування на посаді президента Венесуели до 2025 року. Країни Сходу та Латинської Америки, які не визнали його перемоги, відкликали своїх послів з Каракаса, а США ввели додаткові економічні санкції і зажадали провести нові вибори.

Тим часом Венесуела перебуває у стані серйозної економічної кризи. В країні спостерігається недостача самого необхідного, зокрема харчових продуктів і медикаментів. Тривала економічна криза призвела до стрімкого збільшення потоку мігрантів з Венесуели в сусідні латиноамериканські країни.