Годинник судного дня показує, що людству лишилося кілька кроків до знищення / фото twitter.com/BulletinAtomic

Експерти, які керують відомим з часів Холодної війни «Годинником судного дня», в 2019 році вирішили залишити його стрілки на позначці за дві хвилини до півночі.

Такий «час» він почав показувати ще минулого року. Це найбільш критична і загрозлива позиція стрілок з 1953 року, коли Холодна війна була у розпалі, пише The Independent.

Вчені наголосили, що їхнє рішення не змінювати позицію стрілок не повинно нікого заспокоювати. Насправді воно відображає «нову аномалію» - тривожний стан речей, коли нестабільність і невизначеність стали «нормою».

Відео дня

Читайте такожWall Street Journal: Росія опускає нову «залізну завісу»

«Людство тепер постало перед двома екзистенційними загрозами одночасно, кожна з яких викликає надзвичайне занепокоєння і вимагає негайної уваги. Ці головні загрози – ядерна зброя і кліматичні зміни – загострилися минулого року через дедалі частіше застосування методів інформаційної війни для підриву демократій по всьому світу, що посилює ці та інші загрози і ставить майбутнє цивілізації під загрозу», - пояснили вчені, додавши, що в такому стані речей немає нічого нормального.