"Шатдаун" у США розпочався у ніч на 22 грудня 2018 року / фото УНІАН

Сенат і Палата представників США одноголосно ухвалили законопроект про припинення шатдауну до 15 лютого та передали його на підпис президенту Трампу.

Законопроект не передбачає виділення додаткових коштів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Про це пише "Українська правда" з посиланням на АР.

"Президент подумав, що може зламати демократів, але він цього не зробив, і я сподіваюся, що це урок для нього", - сказав лідер демократів Сенату Чак Шумер, коментуючи пропозицію Трампа відновити роботу уряду протягом трьох тижнів до 15 лютого.

Відео дня

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі заявила: "Наша єдність - наша сила. І це те, що може недооцінити президент".

Водночас Трамп допустив що шатдаун може продовжитись після 15 лютого.

Читайте такожТрамп заявив про тимчасове припинення "шатдауну"

"Якщо ми не отримаємо чесну угоду від Конгресу, уряд буде або закритий 15 лютого знову, або я буду використовувати повноваження, надані мені відповідно до законів і Конституції США для вирішення цієї надзвичайної ситуації", - заявив він.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що запропонував відновити роботу уряду протягом трьох тижнів до 15 лютого, так і не змусивши демократів виділити 5,7 мільярдів доларів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Рішення Трампа дозволяє Конгресу швидко передати рахунки на витрати, які президент підпише, щоб відновити роботу федеральних агентств до 15 лютого і виплатити зарплати 800 тисячам федеральних працівників, які були вимушені піти у відпустки або працювали безкоштовно протягом 35 днів.