Ілюстрація / фото Flickr/freeimage4life

У Великій Британії у разі невпорядкованого «Брексіту» можуть ввести воєнний стан для запобігання хаосу в країні.

Як повідомляє Deutsche Welle з посиланням на лондонську газету The Sunday Times, в уряді наразі обговорюється доцільність застосування в такому випадку Акту про надзвичайні ситуації від 2004 року, який дозволяє вводити комендантську годину, здійснювати конфіскацію майна, обмежувати свободу пересування і задіяти збройні сили для придушення заворушень.

Читайте такожБританії пропонують врахувати український досвід для організації майбутніх відносин з ЄС

Відео дня

Видання зазначає, що уряд у Лондоні за таких обставин також отримає право вносити поправки у будь-яке законодавство за винятком Акту про права людини. «Тяжіюча тема у всіх питаннях, що стосуються планування на випадок хаотичного «Брексіту», - це громадянська непокора і страх, що може призвести до загибелі людей у разі нестачі продовольства і медикаментів», - пояснило газеті поінформоване джерело.

Інший співрозмовник видання повідомив, що планувальники як модель порушення порядку розглядають ситуацію, що виникла через збої, які були викликані виверженням вулкана в Ісландії в 2010 році. «Це найближчий приклад у сучасній британській історії, хоча ніщо не може зрівнятися за масштабами хаосу з нерегульованим « Брексітом», який буде в тисячу разів гірше, ніж криза через хмари вулканічного попелу», - зазначив він.

Газета також повідомляє, що уряд у Лондоні домагається продовження часу роботи для парламентаріїв, щоб дати їм можливість завершити розробку законодавства щодо «Брексіту» до виходу Великої Британії зі складу ЄС, запланованого на 29 березня.