Багато вважають Трампа винним у "шатдауне" / фото Facebook/The White House

Політична команда президента США Дональда Трампа прийшла до висновку, що найдовший в американській історії "шатдаун" не вплинув на його перспективи участі в президентській гонці на виборах в 2020 році.

У передвиборному штабі президента США переконані, що це лише зміцнило становище Трампа на ключових фронтах передвиборної битви. Про це пише Politico.

Крім того, проведене у останні дні часткового припинення роботи уряду опитування показало, що більшість виборців підтримали його прагнення побудувати стіну на кордоні з Мексикою, в той же час багато хто вважає Трампа винним у "шатдауні".

Відео дня

Читайте такожТрамп допустивши можливість іншого "шатдауну"

Так, 61% опитаних "підтримують позицію президента з безпеки кордонів", а 52% виборців згодні з тим, що поточна ситуація на кордоні між Сполученими Штатами і Мексикою становить загрозу для національної безпеки США, випливає з результатів опитування. Крім того, 53% виборців підтримують будівництво прикордонної стіни або зведення якогось бар'єру для покращення безпеки.

«Виборці вважають, що нинішня ситуація на кордоні являє загрозу національній безпеці і більшість підтримує будівництво стіни або бар'єру», — відповіли Politico ініціатори опитування з команди Трампа.

Видання зазначає, що результати опитувань штабу Трампа розходяться з іншими опитуваннями на тему "шатдауна", які показали, що Трампу це завдало шкоди.

Президент США Дональд Трамп раніше заявив, що як і раніше має намір будувати стіну — зі схваленням конгресу або без нього.