В ЄС нагадали, що договір про Brexit не передбачає перегляду / фото УНІАН

Європейський Союз відкидає запропоновані британським парламентом переговори про зміну договору про Brexit.

Про це ввечері у вівторок, 29 січня, заявив прес-секретар голови Європейської ради Дональда Туска, передає dw.com.

За його словами, це рішення обговорено з 27 державами, що залишилися в Євросоюзі.

Відео дня

"Договір про Brexit є і залишається найкращим і єдиним способом забезпечити впорядкований вихід Великої Британії з Європейського Союзу. "Бекстоп" (механізм, на якому наполіг Євросоюз, щоб уникнути відновлення митного і прикордонного контролю між членом ЄС Республікою Ірландія і британською провінцією Північна Ірландія - ред.) також є частиною договору, а сам договір не передбачає перегляду", - заявив представник Туска.

Читайте такожСтало відомо, коли Європарламент почне процес ратифікації угоди про Brexit

Як повідомляв УНІАН, британські парламентарії у вівторок, 29 січня, виступили за подальші переговори з ЄС з метою домогтися зміни існуючої угоди з ЄС в питаннях кордону з Ірландією. Більшість парламентаріїв виступають проти механізму "бекстопа", який повинен почати діяти у випадку, якщо Лондону й Брюсселю до кінця 2020 року не вдасться виробити нову угоду про торгівлю. Він передбачає залишення без митного контролю кордону між Республікою Ірландія і Північною Ірландією.

Вихід Великої Британії з ЄС запланований на 29 березня 2019 року. Параметри 584-сторінкового документа Brexit були узгоджені з Брюсселем після 18 місяців переговорів, лідери країн Євросоюзу схвалили угоду. Однак нижня палата британського парламенту (Палата громад) 15 січня відхилила розроблене угоду.