Він заявив, що у нього дуже гарні взаємини з президентом РФ Володимиром Путіним \ Kremlin.ru

Ніколас Мадуро, якого США не визнають легітимним президентом Венесуели, заявив, що американський лідер Дональд Трамп наказав убити його.

Читайте такожВерховний суд Венесуели заборонив Гуайдо виїжджати з країни та заблокував рахунки

Про це Мадуро сказав в інтерв'ю РІА «Новости». «Мене весь час захищає народ Венесуели, у нас є добра служба розвідки. Але, безперечно, Дональд Трамп віддав наказ мене вбити, сказав уряду Колумбії, мафії Колумбії, щоб вони мене вбили. Якщо зі мною одного разу щось станеться, то Дональд Трамп і президент Колумбії Іван Дуке нестимуть відповідальність», - заявив Мадуро.

Відео дня

«Тим часом, мене захищають, у нас є добра система захисту, і, більше того, ми маємо більший захист - це захист з боку Бога, який дасть мені довге життя», - сказав він.

На запитання, чи входять у цей захист «російські приватні охоронці», Мадуро відповів: «Не можу цього сказати. No comment. Без коментарів... У мене немає коментарів щодо цього».

При цьому він заявив, що у нього дуже гарні взаємини з президентом РФ Володимиром Путіним у частині військової співпраці. «У частині військового співробітництва у нас є російська техніка найвищого рівня, найсучасніші системи озброєнь має Венесуела, вони добре розгорнуті, весь наш персонал працює, він пройшов підготовку в Росії», - додав він.

Мадуро додав, що під час нещодавньої телефонної розмови Путін запевнив його в намірі посилювати співпрацю з Венесуелою в економіці, торгівлі, нафті, газі і військовій справі.

Як повідомляв УНІАН, 10 січня Мадуро вступив на пост президента Венесуели після переобрання на другий термін.

США і держави Латинської Америки назвали його узурпатором влади, який привів цю країну до гуманітарної кризи.

21 січня в столиці країни Каракасі група військових зажадала усунути президента від влади і закликала громадян країни приєднатися до акцій протесту.

23 січня лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо проголосив себе виконувачем обов'язків очільника держави. Мадуро назвав це державним переворотом, організованим Вашингтоном, і оголосив про розрив дипломатичних відносин із США. Мадуро заявив, що не має наміру залишати пост президента Венесуели до закінчення терміну повноважень у 2025 році.

За час акцій протесту після переобрання на другий термін Мадуро кількість затриманих серед протестувальників становить близько 500 осіб.

26 січня державний секретар США Майк Помпео заявив, що Китай і Росія підтримують режим Мадуро у Венесуелі з наміром повернути мільярди доларів, вкладені в його режим.