Уряд Сполученого Королівства заявив, що не має наміру вимагати візи з громадян ЄС / фото Flickr/freeimage4life

Постійні представники країн-членів Європейського Союзу погодили безвізовий режим для громадян Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії після її виходу з Євросоюзу.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради ЄС.

"Посли ЄС сьогодні погодили, що після виходу Великої Британії з Європейського Союзу громадянам Сполученого Королівства, які прибувають на короткотерміновий період у зону Шенгену (90 днів впродовж кожних 180 днів), необхідно надати безвізове право на подорож", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожБрюссель не має наміру переглядати договір про Brexit

Постійні представники Євросоюзу уповноважили головуючу країну в Раді ЄС розпочати переговори з Європейським парламентом щодо цієї законодавчої пропозиції.

"Відповідно до правил ЄС, звільнення віз забезпечується на умовах взаємності. Уряд Сполученого Королівства заявив, що не має наміру вимагати візи з громадян ЄС, які подорожуватимуть у Сполучене Королівство на короткотерміновий період. У тому випадку, якщо Сполучене Королівство запровадить візові вимоги для громадян принаймні однієї країни-члена у майбутньому, існуючий механізм взаємності буде застосовано і три інституції ЄС та країни-члени візьмуть зобов'язання діяти без затримок у застосуванні механізму", - сказано у повідомленні.