Дональд Трамп та Кім Чен Ин / REUTERS

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп і лідер Корейської Народно-демократичної Республіки Кім Чен Ин 27-28 лютого проведуть зустріч у В'єтнамі. 

Про це глава Білого дому повідомив під час другого щорічного виступу з промовою «Про стан держави» (State of the Union) перед обома палатами Конгресу США.

Він наголосив, що Сполучені Штати продовжують наполегливо добиватися миру на Корейському півострові. 

Читайте такожТрамп попередив Китай і Росію, що США перевершать їх у гонці озброєнь

"Наші заручники повернулися додому, ядерні випробовування припинилися, і там у період більше ніж 15 місяців не було запуску ракет. Якби мене не обрали президентом Сполучених Штатів, ми би зараз, на мою думку, перебували би у великій війні з Північною Кореєю. Багато чого ще доведеться зробити, але мої відносини з Кім Чен Ином є хорошими", - заявив Трамп.

"Голова Кім і я знову зустрінемось 27-28 лютого у В'єтнамі", - наголосив Трамп.

Як повідомляв УНІАН, 12 червня 2018 року в Сінгапурі відбулася перша в історії американсько-північнокорейських відносин зустріч чинного президента США з лідером Північної Кореї. Її основна тема - ядерне роззброєння КНДР і зменшення напруженості у відносинах між державами. За підсумками саміту було підписано спільну заяву, відповідно до якої США зобов'язалися надати гарантії безпеки КНДР в обмін на повну денуклеаризацію Корейського півострова.

7 жовтня держсекретар США Майк Помпео і лідер КНДР Кім Чен Ин домовилися про нову зустріч лідерів двох країн.